LCRMEA - OCTOBER 9, 2020 Inservice Session 7 clock hours available. You must be present for all sessions to be eligible for the clock hours. Questions - contact BRUCE.DUNN@EVERGREENPS.ORG

"ONLINE BAND & ORCHESTRA: From Survive to Thrive"

Register with the following link: https://forms.gle/CKkw4CUHJFF64jGk9

Special Guest Presenter - Mr. Jonathan Grantham - from Amador HS Bands, CA

• 8:00am-8:30am SignIN and get your equipment working properly

[30 minutes]

• 8:30am-9:45am Session 1 - Welcome to the Band Hall! [75 minutes]

 Participate as a student in an interactive classroom where you get to experience class through the perspective of your ensemble members. Have your instrument and be willing to have your camera on for the class.

9:45am-10:00am Session 1 - 0 & A

[15 minutes]

10:00am-10:15am BREAK

[15 minutes]

10:15am-11:30pm <u>Session 2: "How do I do this?"</u>

[75 minutes]

- After experiencing the student perspective, let's lift up the metaphorical hood and see how the engine runs. Learn about pre planning, tools and techniques used during remote instruction and post reflection.
- 11:30am-12:00pm

Session 2: Q & A

[30 minutes]

• 12:00-1:00pm

LUNCH

• 1:00pm-3:00pm Session 3 - Breakout Groups by PLC

[120 minutes]

- MS Band, MS Orch, HS Band, HS Orch
- Take the time to discuss in PLCs what you think worked, what didn't. What you would do different, what you can't wait to try.
- 3:00pm-3:15pm **Break**

[15 minutes]

• 3:15pm-4:00pm **Session 4 - Implementation Time for Programs**

[45 minutes]

 Build techniques and tools from. Take the time to implement this into your own program and your own teaching – use partners/breakout rooms as needed.